Long Jing-te
 

Äntligen i Sverige!

Vi har glädjen att berätta att vi lyckats få tillstånd att ta in ekologiskt Long Jing-te av sällsynt hög kvalité! Teodlingarna ligger högt i bergen med enbart orörda jordar, rent vatten och frisk luft som näringskällor.

Grönt te är redan känt i Sverige för sina mycket goda hälsoeffekter genom olika studier (bl. a. på Karolinska institutet). Det finaste Long Jing-teet har förstås högst näringsinnehåll och därmed bästa hälsoeffekter. Lägg te i en kopp, låt det stå en stund. Samma te-blad kan användas till 3 koppar te.

Long Jing – Drakkällan
Högkvalitativt Long Jing-te är Kinas antagligen förnämsta te både i smak och näringsvärde. Det kommer ifrån Zhejiang-provinsen vars tecentrum är staden Hangzhou med själva Long Jing-källan i dess närområde. Forskning både i öst och väst har påvisat hundratals olika näringsämnen, framför allt flera viktiga antioxidanter. Vad många inte vet är att det finns många olika kvalitéer av grönt te och även av Long Jing, som är avgörande för både smak och hälsoeffekter. För att få en utmärkt smak och högsta kvalité är vårt te ekologiskt odlat utan några kemikalier, varsamt skördat och torkat under den tidiga våren. Vår kvalitets-garanti innebär att vi vet att alla dessa krav är upp-fyllda. Detta te genomgår en rigorös kontroll i Kina för att få exporteras till väst som ekologiskt te, det är kontrollerat för 229(!) olika främmande ämnen för att säkerställa att det är helt rent. I Kina har man mycket höga krav på de bönder som odlar ekologiskt te.


<<< Tillbaka